Monday, September 15, 2008

Movida i Melbourne


Egentligen borde vi ha en hel blogg bara om Melbourne och mat. Strunta i Sverige, Sydney och allt annat för Melbourne har allt du kan tänka dig med de finaste råvarorna man kan handla för pengar.

På mitt nya jobb är alla foodies (yippie!) och allt går ut på vad vi ska äta härnäst. I Söndags kväll åt vi på Movida, Hosier Lane i Melbourne. Det summerar den staden; fullt ös varje kväll, professionell personal, trevliga bordskamrater, grymma viner och maten är tip top.

Tyvärr kunde jag inte övertala chefen om att vi skulle testa blodpuddingen som fanns på menyn. Istället beställde vi cigarillos - sparris täckt i god deg som man doppar i gåslever pate. Sen lite jamon som smälte på tungan och efter det biff som ramlade ihop när man skar den.

Ett glas spanskt rödvin på det och jag saknar inte blodpudding, inte det minsta.

/Katarina

No comments: