2 kycklingfiléer (ej kycklinglårfilé)
1 kycklingbuljongtärning
En skvätt vitt vin
Vatten
5 svartpepparkorn
1 bit morot
En liten bit färsk ingefära
Sås:
1 färsk röd el. grön chili, hackad
Ett par cm riven färsk ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl hackad färsk koriander
7 cm gurka, urkärnad och finhackad
1 tsk rostad chilipasta (inte den superstarka sorten)
4 msk vegetabilisk olja
2 msk saft från en pressad citron
En nypa socker
En skvätt vatten
Tillbehör:
1 stort broccolihuvud
3 nävar färska sockerärtor
Ris
Koka upp buljongen med svartpepparkorn, vitt vin, vatten, ingefära och morot. Lägg i kycklingfiléerna och dra ner värmen. Låt sjuda under lock i 20 minuter eller tills de är klara. Under tiden kan du koka riset om du vill ha ris till, och blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Ångkoka grönsakerna i ett par minuter, de ska fortfarande vara krispiga och ha mycket spänst. Skär upp kycklingfiléerna i tunna skivor innan servering och fördela såsen rikligt över både kyckling och grönsaker. Servera med kinesisk soja.
/Cecilia
No comments:
Post a Comment