Monday, July 14, 2008

Min och Cajsas Bröd- och Smörpudding


Det här är en efterrätt som Cajsa Warg hade varit mycket stolt över och som smakar ganska gott. Så följ det här receptet lite halvdant och tag vad du haver.

En halv limpa gammalt vitt bröd
Smör
En handfull russin
3 ägg
3 deciliter mjölk
½ deciliter socker
Rivet skal av en halv citron
1 tesked vaniljsocker

Sätt på ugnen på 180 grader. Skiva brödet och smöra varje macka. Skär upp i mindre bitar och lägg i en välsmord form tillsammans med russinen. Vispa ihop ägg i en bunke och blanda i mjölk, socker, rivet citron skal och vaniljsocker, häll över brödet. Vänta tills brödet här sugit upp det mesta av vätskan och ställ in i ugnen. Baka i 20 till 30 minuter och servera med vaniljglass.

/Katarina

1 comment:

Food from Down Under said...

Russin, ständigt dessa russin, jag blir gaaaalen!