Sunday, July 6, 2008

Pocherat och klart!

I två års tid ville jag så gärna kunna pochera ägg till frukost. Hur jag än gjorde blev det bara en massa lös äggvita i en kastrull med en skrumpnande ägggula på botten. Jag försökte alla tips på nätet: jag använde skålar för att sänka ner ägget, salt, vinäger, ”virvelmetoden”, vanlig vinäger, vitvinsvinäger osv. Till slut lade jag lade ner det projektet.

Häromdan så kom jag på mig själv att sätta på en kastrull med vatten, hälla i vinäger och ta fram en träsked. När vattnet precis börjat koka så rörde jag runt med skeden, la ner skeden och kläckte i ett ägg – ägget formade sig alldeles perfekt!

Jag har ingen aning om varför det helt plötsligt funkade, men jag blev så till mig över mina fina ägg att jag brände brödet.



/Katarina

2 comments:

Therese said...

Du borde köpa en ägg-pocherare! (Har ingen aning om vad det faktiskt heter.) Dvs en stekpanna/kastrull med 4 små skålar som man pocherar äggen i. Mindre meck. En storsäljare här i Australien.

Katarina said...

Tack för tipset! Att man alltid ska göra det sig svårt för sig själv...